Ina i HŽ potpisali ugovor o isporuci goriva vrijednog 280 mil. kn

Bez autora
Mar 28 2012

Predstavnici Ine i HŽ Vuče vlakova potpisali su u srijedu ugovor za nabavu 29 milijuna litara dizelskog goriva. Procijenjena vrijednost ugovora uključujući popust i PDV iznosi oko 280 milijuna kuna. Ugovor su potpisali Damir Tot, predsjednik uprave i direktor HŽ Vuče vlakova, Artur Thernesz, Inin izvršni direktor za rafinerije i marketing, te Berislav Gašo, Inin izvršni direktor za korporativne servise. Ovaj ugovor nastavak je dugogodišnje suradnje s Inom i proizlazi iz okvirnog sporazuma koji je potpisan na razdoblje od četiri godine, a koji HŽ Vuči vlakova jamči opskrbu kvalitetnim energentom jer Ina je provjeren dobavljač, a njezino gorivo u potpunosti će zadovoljiti potrebe za dizelskim gorivom u HŽ Vuči vlakova.

Ina i HŽ potpisali ugovor o isporuci goriva vrijednog 280 mil. knPredstavnici Ine i HŽ Vuče vlakova potpisali su u srijedu ugovor za nabavu 29 milijuna litara dizelskog goriva.

Procijenjena vrijednost ugovora uključujući popust i PDV iznosi oko 280 milijuna kuna. Ugovor su potpisali Damir Tot, predsjednik uprave i direktor HŽ Vuče vlakova, Artur Thernesz, Inin izvršni direktor za rafinerije i marketing, te Berislav Gašo, Inin izvršni direktor za korporativne servise, priopćili su iz HŽ-a.

– Ovaj ugovor nastavak je dugogodišnje suradnje s Inom i proizlazi iz okvirnog sporazuma koji je potpisan na razdoblje od četiri godine, a koji HŽ Vuči vlakova jamči  opskrbu kvalitetnim energentom jer Ina je provjeren dobavljač, a njezino gorivo u potpunosti će zadovoljiti potrebe za dizelskim gorivom u HŽ Vuči vlakova – poručio je Damir Tot.

Artur Thernesz je naglasio: "S obzirom na to da u današnjem događaju sudjeluju dvije važne hrvatske kompanije, za mene ovo predstavlja osobito zadovoljstvo. HŽ osigurava prijevoz za hrvatske stanovnike i gospodarstvo, dok Ina osigurava gorivo i energiju koji se koriste u tom prijevozu. Obje kompanije stoje na usluzi javnosti Hrvatske pa je posve prirodno da bismo trebali dijeliti ciljeve i realizirati zajedničke strateške aktivnosti".

Berislav Gašo najavio je i unapređenje suradnje i to skorim sklapanjem strateškog ugovora o poslovnoj suradnji između Ine i HŽ Carga.

Potpisivanju ugovora nazočio je i Dražen Ratković, član uprave HŽ Holdinga, koji je rekao: "Potpisivanje ugovora za nabavu goriva i okvirnog sporazuma iznimno je važno za HŽ Vuču vlakova i Inu što proizlazi iz činjenice da je četverogodišnji okvirni sporazum vrijedan više od 900 milijuna kuna. Kao što se HŽ može pouzdati da će naše lokomotive u svakom trenutku biti opskrbljene gorivom u svim dijelovima Hrvatske, tako i Ina može biti sigurna da će svoje proizvode moći prevesti koristeći se željezničkom mrežom. Strateško povezivanje kompanija svakako će doprinijeti rastu i razvoju ove zemlje", naglasio je Ratković.

Iz HŽ-a podsjećaju da je ugovor o opskrbi gorivom potpisan na temelju okvirnog sporazuma o isporuci eurodizela na četiri godine između tvrtki Ina– industrija nafte d.d. i HŽ Vuča vlakova d.o.o. temeljem provedenog postupka javne nabave. U tom razdoblju isporučit će se više od 100 milijuna litara goriva, a procijenjena je vrijednost okvirnog sporazuma s popustom i PDV-om oko 920 milijuna kuna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik